Historiaa

Alueyhdistyspäivät 5.-6.4.2014 ja JÄSENILTA 5.4 Kuopiossa. Kuvagalleriaan tästä.

 

Vuoden 2011 Bioanalyytikko Tarja Kauppinen tekee Alzheimerin taudin biomarkkeritutkimuksia

Tarja Kauppinen valittiin vuoden 2011 Bioanalyytikoksi Laboratoriolääketiedepäivillä, jotka pidettiin Helsingissä (Marina Congress) 6.-7.10.2011.

Tarja työskentelee bioanalyytikkona Itä-Suomen yliopiston Kliinisen lääketieteen yksikköön / Neurologiaan kuuluvassa Aivotutkimusyksikössä (http://www.uef.fi/alzheimermarkkeritutkimukset). Yksikkö toimii Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella Kliinisessä tutkimuskeskuksessa. Tarjan osaamisaluetta on erityisesti Alzheimerin taudin diagnostiikkaan liittyvät biomarkkeritutkimukset. Alzheimerin taudin aivomuutoksiin liittyviä proteiineja (tau sekä sen fosforyloitunut muoto fosfo-tau, ja amyloidi-beta42) mitataan selkäydinnesteestä ELISA -menetelmällä. Analysoitavat näytteet tulevat eri sairaaloista ympäri Suomea.

Tarja valmistui laboratoriohoitajaksi Kuopion Terveydenhuolto-oppilaitoksesta 1996. Työnsä ohella Tarja on jatkokouluttautunut ja suorittanut kliinisen histologian ja sytologian erikoistumisopinnot vuonna 1999. Muuntokoulutuksen kautta Tarjasta tuli bioanalyytikko vuonna 2004 ja edelleen lisäopintojen kautta hän suoritti bioanalyytikon ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (Master of Social and Heath Care) vuonna 2010.

Tarja on myös ahkera ja tunnollinen järjestöihminen. Hän on ollut Itä-Suomen yliopiston Kliinisen lääketieteen yksikön johtoryhmän jäsen vuodesta 2010 lähtien ja sitä ennen Kuopion yliopiston Kliinisen laitoksen johtoryhmän jäsen vuosina 2006-2009. Suomen Histotekniikan yhdistyksen hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2008 lähtien. Tarja on toiminut myös Pohjois-Savon Bioanalyytikot ry:n hallituksen varapuheenjohtajana vuodesta 2000.

(kuva: Päivi Räsänen)

 

Vuoden 2009 bioanalyytikoksi valittiin TERO HONGISTO


Laboratoriohoitajaksi Tero valmistui vuonna 1983. Alusta alkaen hän on ollut innokas ammattikuntamme puolestapuhuja. Hänen aktiivisuudestaan ja ammattitaidostaan laboratorioalalta kertovat lukuisat luottamustehtävät ammattialan eri järjestöissä. Idearikkaana puuhamiehenä hän on ollut järjestämässä koulutuspäiviä, monenlaista vapaa-ajan toimintaa ja retkiä jäsenille. Opiskelijatyöhön Tero panostanut aina. Hän on pystynyt motivoimaan ja innostamaan opiskelijat joukolla mukaan yhdistystoimintaan.Tero on toiminut vuodesta 1998 Pohjois-Savon Bioanalyytikot ry:n puheenjohtajana. Työkseen Tero toimii Kuopion yliopistollisen sairaalan ISLABissa ja Itä-Suomen yliopiston kliinisen lääketieteen yksikössä opetushoitajana. Työssään hän osallistuu mm. lääketieteen opiskelijoiden opetuksen järjestämiseen ja toimii tutkimusprojektien ja väitöskirjatöiden laboratoriomenetelmien vastaavana laboratoriohoitajana.

Perinteiset rapujuhlat

Yhdistyksellämme on pitkät perinteet rapujuhlien vietosta. Ensimmäiset juhlat vietettiin Räimällä 22.8.1992. Aina siitä asti olemme kokoontuneet joka vuosi elokuun lopussa Kuopion lähimaastoissa. Rapuja on opittu syömään ja melkein joka kerta niitä on ollut tarjollakin. Yksi poikkeus mukaan mahtuu muutaman vuoden takaa, kun oltiin ratsastamassa issikoilla. Rapujen pariin palattiin heti seuraavana vuonna ja sillä perinteellä jatketaan hamaan tulevaisuuteen. Lisää kuvia löytyy myös tästä linkistä.